museumjaarkaartWe hebben in 2011 een museum jaarkaart gekocht en gaan komende jaren dus wat vaker musea bezoeken. Welke en wanneer is nog onduidelijk, maar de eerste was naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. In dit artikel kleine verslagen van waar we allemaal geweest zijn.

4 mei 2016 Zeemuseum in Vledder (Overijssel)
26 april 2016 Stadsmuseum Steenwijk / Oudheidskamer
26 april 2016 Circusmuseum Steenwijk
26 april 2016 Hildo Krop museum Steenwijk
28 december 2015

Militair Museum Soest

Samen met Rinske naar het militair museum in Soest geweest. Was erg leuk en leerzaam. Net toen we weg wilden gaan kwamen we de familie Folkertsma tegen...wat toevalig....leuk ff bakkie gedaan en daarna naar huis.

15 mei 2015   Drukkerijmuseum Meppel
Samen met Rinske (Marion bleef buiten op het bankje zitten wachten) het drukkerij museum van Meppel bezocht. Grappig on te zien hoe het er vroeger aan toe ging en wat een werk het was om een krant te zetten en af te drukken. Nu is het kompjoeter en druk op de knop en voila daar is de afdruk....
11 mei 2015 Gevangenismuseum in Veenhuizen.
Op 18 mei 1975 werd het eerste Gevangenismuseum in Veenhuizen geopend in een oude betonschuur aan de Hoofdweg in Veenhuizen. Het kwam tot stand dankzij de verzamelwoede en inspanningen van de oprichter, de heer Standhart. Dertig jaar later opende het nieuwe Nationaal Gevangenismuseum zijn deuren in een geheel gerestaureerd dwanggesticht uit 1823. Het museum is inmiddels uitgegroeid tot een professionele organisatie met 25 medewerkers, 130 vrijwilligers en een actieve Vriendenvereniging.
In 2007 is het uitgeroepen tot beste historisch museum van Nederland. Het Gevangenismuseum trekt jaarlijks ruim 100.000 bezoekers.
16 november 2014 PiT Almere.
28 februari 2014 Samen met Ron, Jocy, Sydney en Rinske naar Scheepvaartmuseum in Amsterdam geweest. Wij, Ron en ik, vondern het leuk om eens te zien, maar de dames vonden het 'saai'. Dit terwijl erg veel interactief was en best interessant. Ach misschien kwam het omdat ze het vergeleken met Nemo.
28 februari 2014 Samen met Ron, Jocy, Sydney en Rinske naar Nemo in Amsterdam geweest. Dit was zoals altijd weer erg leuk. Het was wel lekker druk, maar daar had je eigenlijk binnen, afgezien van de herrie, niet echt veel last van.
26 februari 2014 Samen met Rinske naar het Vestingsmuseum in Naarden geweest. Erg leuk om gezien te hebben. Na de rondleiding voor kinderen en door kinderen werd er zelfs een echt 'houten' kanon afgeschoten. BOEM !
30 december 2013 Samen met Rinske een dagje naar Amsterdam geweest en het volgende gedaan/bekeken. Na de auto geparkeerd te hebben op parkeerterrein Zeeburg (P+R voor eur8 inclusief OV) zijn met met traim 26 naar Centraal gereden. Vandaaruit gelopen via de Nieuwmarkt, Dam, Nieuwkerk, Kalverstraat, Westerkerk naar Anne Frank museum. Na het museum gelopen via de Jordaan naar Rijksmuseum waar we een kwartier voor sluitingstijd aankwamen. Dat had geen zin dus. Hadden we nu maar niet een frietje onderweg gegeten bij cafetaria De Prins :-(. Vandaar dat we naar Van Gogh museum gelopen zijn welke tot 1800 uur open was. Hier heeft Rinske nog een speurtocht gedaan en uiteindelijk werden we daar om 1800 uur buiten de deur gezet. Toen met tram 10 en 26 weer terug naar de auto en naar huis. Het was een erg leuke en leerzame dag.

Hieronder wat foto's genomen tijdens deze dag.

22 december 2013

Nieuwland museum in Lelystad

Samen met Rinske naar museum Nieuwland geweest. Was erg leuk en er was genoeg te doen. Onder andere kerstballen breien :-)

21 oktober 2013

Beeld en Geluid

Met Rinske in de herfstvakantie naar Beeld en Geluid geweest in Hilversum. Erg leuk. http://www.beeldengeluid.nl/

1 mei 2013

Aviodrome

Rinske is vandaag met Ron, Miranda, Sydney en Jocy naar Aviodrome in Lelystad geweest.

29 april 2013

Zuiderzeemuseum

Vandaag maandag de dag voor kroningsdag zijn we, Rinske en ik, met Edwin, Zoe en Merel naar het Zuiderzeemuseum geweest inm Enkhuizen. Het was, onverwacht, mooi weer en we hebben genoten. Na afloop chinees gegeten bij Edwin: lekkel.

23 februari 2013

Geldmuseum

Met Rinske naar De Munt in Utrecht geweest. http://www.geldmuseum.nl/

27 januari 2013

Geologisch museum Hofland te Laren. Museum voor geologie en regionale prehistorie.

http://www.geologischmuseumhofland.nl/

28 dec 2011

MuiderslotlogoOntdek de middeleeuwen

Vandaag, woensdag in de  kerstvakantie, zijn we naar het Muiderslot geweest in Muiden. Erg leuk daar. Ook erg leuk voor kinderen en met Rinske hebben we de speurtocht gedaan in het slot. Het leuke van de opening in de vakantie is dat je vrij rond mocht lopen en dus geen gids bij je had. Erg leuk. Het was wel koud vandaag en na een bezoek van ruim 2 uur gingen we ook lekker naar huis om bij de open haard te kunnen zitten met een lekkere chocomelk met slagroom.

28 okt 2011

SpoorwegmuseumSpoorwegmuseum in Utrecht

Het is herfstvakantie en een mooie dag voor het spoorwegmuseum in Utrecht. Vanochtend rond 10.15 uur vetrokken uit Almere en een half uurtje later stonden we op de parkeerplaats van het spoorwegmuseum. We hebben alles bekeken en zijn wel 3 keer in de "achtbaan" geweest zoals Rinske hem noemde. Was niet echt een achtbaan, maar wel leuk.

26 okt 2011

nemo1Nemo in Amsterdam

Het is herfstvakantie en een mooie dag voor Nemo in Amsterdam. Oma Sonja gisteren ook nog gebeld en die ging gezellig mee. Oma kwam met de trein en wij zijn via P&R Zeeburg met de tram gekomen. Het was erg leuk en erg indrukwekkend. Erg veel om te zien en te bevatten......zeker om nog een keer naartoe te gaan.

16 juli 2011

Aviodrome - Nationaal Luchtvaart - Themapark - Luchthaven LelystadAviodrome in Lelystad. Samen met Robyn, Edwin, Marion en Johan naar Lelystad geweest en leuk de vliegtuigen bekeken. De 4D film en de simulator vonden de kinders het leukste.

12 juni 2011

Zuiderzee museum in Enkhuizen. Op zondag 12 juni 2011 (1e Pinksterdag) zijn we naar het Zuiderzee museum geweest in Enkhuizen. Na een valse start vorige week omdat de dijk toen afgesloten was, lukte het deze keer allemaal wel. Het was mooi weer en hebben veel gezien in het museum. We gaan zeker nog eens terug om de rest te bekijken.

Hieronder wat foto's van die dag.

 

 

Add comment


Security code
Refresh